Dragi gosti,

čast nam je obavijestiti Vas da smo na području općine Primošten pokrenuli novi oblik turističke ponude tj. turističko ekološko koćarenje.

Naime, cilj nam je upoznati turiste sa načinom tradicionalnog ribolova (koćarenja) gdje bi tim istim gostima bio ponuđen novi oblik aktivnog odmora, odnosno bili bi i sami sudionici ribarenja.

Za tu priliku izvršili smo temeljitu rekonstrukciju R/B JADRAN TRI da bi kao klasična koća bio u stanju prihvatiti putnike. Brod je dužine 21,85m, širine 6m i gaza 2,8m. Smještajni kapacitet na plovilu sveden je samo na trideset i sedam putnika da bi ugođaj i doživljaj samog ribarenja svakom gostu osobno bio omogućen. Posadu broda čine četvero profesionalnih ribara koji stoje na raspolaganju svakom gostu.

Predznak „ekološki“ rezultat je programa poticanja zelenog poduzetništva koji je pokrenut unutar Projekta COAST UNDP-a i suradnje s razvojnim agencijama četiriju dalmatinskih županija.

about-us

Tako da plovilo JADRAN TRI posjeduje certifikat koji dokazuje vrijednost projekta za bio raznolikost, održivi zeleni razvoj dalmatinske obale te doprinosi razvoju lokalne zajednice pod pokroviteljstvom svjetske organizacije Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Globalni fond za okoliš (GEF). Naime, kao rezultat ovog projekta vlasnik se obavezuje da će ribolov koristiti u svrhu demonstracije istog, a ne u komercijalni izlov. Također, prilikom izvlačenja mreže prikupljat će se odbačeni predmeti (plastika, staklo...) koji će biti predani komunalnom poduzeću na daljnju reciklažu otpada.

Potrebno je naglasiti o bogatoj gastronomskoj ponudi gdje će netom uhvaćena riba biti pripremana na različite načine u neograničenim količinama. Također, osobe koje ne jedu ribu bit će im ponuđeno mesno jelo. Uz glavno jelo u cijenu izleta uključeno je i 0.5l pića po osobi, te svježa salata. Prilikom uplovljavanja u sidrište postoji mogućnost susreta sa jadranskim dupinima koji su uvijek spremni na razne akrobacije!